360° панорамни фотографии*

Какво е 360º ПАНОРАМА?
 
360 градусова панорама (3D панорама) е виртуално изображение, което за разлика от обикновената панорамна снимка е предназначено за разглеждане на монитор и предлага повече възможности. Не се поставя във фотоалбум или рамка и Ви позволява да се разходите на мястото или в обекта, който е сниман все едно сте там. Типовете 360º панорами са: сферична и цилиндрична.
 
Защо са необходими 360º ПАНОРАМИ?
 
 
360 градусовите панорами са един съвременен и удобен начин за пространствено представяне на интериор, екстериор, предмети, обекти и процеси. Динамиката на днешното ежедневие изисква от Вас да предложите на клиента алтернативно решение, което му спестява време и усилия и същевременно му позволява да се докосне до всеки детайл. Начинът за постигане на всичко това е 3D панорамата. Тя предава на потребителя реалната атмосфера и го прави част от картината.
 
Как се създава 360º ПАНОРАМА?
 
За заснемането на 360º панорама е необходима специализирана професионална техника: статив, широкоъгълен обектив (Canon 16-35, Canon 10-22, Sigma 10-20 и др.), свръхширокоъгилен обектив Fish eye (Sigma 8 mm, Sigma 10 mm, Canon EF 15 mm, Canon EF 8 - 15 mm и др.), специална панорамна глава, дигитален SLR апарат, нивелири и допълнителни фотографски аксесоари.
Качествената панорамна снимка се създава от минимум 4 кадъра, които могат да стигнат до няколко хиляди при изработване на гигапикселови панорами.
Висококачествените HDR панорами се използват предимно за интериорни снимки. Те се изработват от повече кадри (3 до 9) с различна експонация, които се равняват на един от стандартната качествена панорамна снимка. По този начин се получава по-ясен образ както в светлите, така и в тъмните участъци на картината.
След фотосесията заснетите изображения се съшиват със специален софтуер като PTGui и Autopano. Получените панорами са сферични или цилиндрични. Сферичните панорами са тези, които покриват зрителен ъгъл от 360º по хоризонтала и 180º по вертикала. Те се наричат още и кубични, поради един от методите на съхраняването им - чрез 6 квадратни изображения. Цилиндричните панорами имат ограничение по вертикала, което обикновено е около 140º. 
Процесът на създаване на 360º панорама продължава с фотообработка (коригиране на цветове, острота, шум в изображението) и фоторетуш (премахване на статива в долната точка, отстраняване на недостатъци в сниманите обекти).
С помощта на друг специализиран софтуер обработената по този начин панорама се записва в подходящ формат, който се визуализира в съответния плеър - Flash, Quick Time, Java или, чрез HTML5. По този начин картината се отваря на цял екран, движи се в определена посока, увеличава и намалява, приближава и отдалечава.
Готовата 360º панорама се публикува във Вашия фирмен уеб сайт, мултимедийна презентация и се записва на цифров носител.
 
Как да поръчате ВАШИТЕ 360º ПАНОРАМИ?
 
1.    Попълненете формата за запитване в нашия уеб сайт и опишете накратко Вашите предпочитания.
2.    Ние се свързваме с Вас за уточняване на детайлите и Ви изпращаме договор за поръчка с документ за авансово плащане.
3.    Правим фотозаснемане на договорените с Вас обекти, съобразено с изискванията Ви и нашия професионален опит.
4.    Публикуваме готовите 360º панорами на наш сървър, за да ги разгледате.
5.    Получавате Вашите 360º панорами след доплащане по договора. Предоставяме Ви ги на цифров носител CD, готови за публикуване на Вашия сайт.
 
 
Портфолио 360º ПАНОРАМИ
 
Студио за уеб дизайн, печат и фотография GD styles предлага заснемане на 360º панорами, които са модерна форма за реклама, подходяща за браншове като туризъм, хотели, храни и напитки, бизнес, търговия, строителство, имоти, спорт, свободно време, консултантски услуги, обзавеждане, мода, стил и красота и други.

 

 


 
360º ПАНОРАМИ ЦЕНИ

За да получите точни цени за 360-градусови панорами ни изпратете Вашето запитване.