Лого дизайн за Elispools*

Концепцията за лого дизайн на Elispools започва с мисията и основната дейност на фирмата - проектиране, изграждане и поддръжка на басейни. И чрез новия лого дизайн искаме да разгърнем потенциала й по стилен, впечатляващ и приятен за окото начин.

Цветовете са свежи в синьо-зелени нюанси с основен тъмносин и тюркоазено зелен за добър контраст и пъстрота с по-наситените тонове. Избрали сме тези нюанси, за да създават положително настроение, винаги са актуални, изразявайки естествения лик на водата и силата им няма да отслабне с времето. Тази комбинация от цветове предава ясно и посланието за изживяване на удоволствието от използването на басейна - за плуване, за игра или за релакс. Респективно имат и най-правилна асоциация към дейността на Elispools.

Шрифтът в лого дизайна е серифен, плътен, красив, с тънки и широки греди на буквите, прави линии и хармонични извивки - класически силует със стилно излъчване, израз на сериозен имидж, отношение към фините детайли и качественото изпълнение. Различните, но допълващи се цветове и използването на главни и редовни букви в името, подобряват прочитането на бранда. 

Графичният символ в лого дизайна е съчетание от изчистени квадратни форми - чудесно балансиране на класика и модернизъм, непроменяща отново елегантността си с времето. Разнообразните нюанси представят богатата палитра от идеи и материали, които се ползват за перфектното изпълнение и декорация на басейните. В сърцевината на лого дизайна са вплетени дискретно инициалите на фирмата, без да се натрапват, олицетворявайки оригинален декоративен елемент или силует на басейн, или просто усещане за игра на светлината във водата, защото съвършеният завършек на всеки проект се дължи на прецизността към детайла.